jogg2

Hur ser friskvårdsatsningen ut på din arbetsplats? Får du som anställd bidrag till träningskort? Annars kanske det är dags att prata med personalansvarig. För, friskvård är faktiskt billigare än sjukvård!

Att det lönar sig att arbeta för att inspirera sin personal till att träna är väl något de flesta företag i dag känner till. Mindre sjukfrånvaro och piggare och gladare personal märks inte minst i resultaträkningen.

Att fysisk aktivitet är den viktigaste faktorn för god hälsa kommer det ständigt nya rapporter om. Vi vet att träning motverkar hjärt/kärlsjukdomar och förebygger våra vanligaste arbetsrelaterade sjukdomar. Vi vet också att träning motverkar stress vilket tyvärr är något som de flesta idag mer eller mindre känner sig drabbade av.

All sorts fysisk aktivitet är bra; promenader, cykelturer, simning, styrketräning, yoga, pilates, jympa osv. Vad du än väljer att göra så ger det effekt, huvudsaken är att det görs med kontinuitet och att du trivs med det.

Många som inte tränar har knappt kondition och styrka att klara en arbetsdag följd av hemmets göromål. Om man dessutom räknar med måndagar och formsvackor och förkylningar är produktionsförmågan sällan 100 %.

När ett företag satsar på friskvård blir ofta även de mest inbitna soffpotatisarna ivriga motionärer. Man börjar träna i grupp, väljer nyttigare alternativ på lunchen och får en starkare samhörighet. Sjukfrånvaron minskar och produktiviteten ökar.

Träning tillsammans med Team Runner´s HIGH är godkänt som friskvård av skatteverket.

Skatteverkets regler finns att läsa om på deras hemsida www.skv.se men generellt kan man säga att för att träningskort/friskvård till personalen skall vara skattefritt gäller följande:

Som företag ger vi er rabatt. Kontakta vår verksamhetschef (länk nedan) och få reda på hur mycket ditt företag kan spara genom att satsa era anställdas hälsa.

Börja löpträna med Team Runner´s HIGH nu! Kontakta ansvarig nu för att skräddarsy hur just ert företag önskar ha det. Eller ring: 0739-22 33 31

Vi ses!

IMG_0927